Sammanfattning v. 4 - 7

Hahaha. Ja, jag kan inte annat än att skratta åt mig själv lite grann och mina sammanfattningar, som inte blir varje vecka utan var tredje, hittills. Vi får väl se, det kanske är mer rimligt att gå över till att göra månadssvep istället för ett varje vecka. 
 
 
Sammanfattning:
 
♥ Veckorna som varit har varit ganska händelselösa, faktiskt. Höjdpunkten var lagfesten med världens bästa derby-crew med temat: Vikingar, vildar och väsen på disco. Naturligtvis fick mina (handgjorda) drakhorn komma ut och lufta sig, något annat vore bara konstigt. Med min glittrigaste klänning och glitterstrumpor blev jag det mest discoklara drakväsen ever seen! Vann tillsammans med mitt team musikquizet där priset var en hel låda med suddgummi, som vi, som de givmilda och goda lagspelare vi är, spred ut på alla möjliga ställen i vår kära värds lägenhet. Sharing is caring!
 
♥ Dagen efter var rätt slö, som en kan föreställa sig. Så jag och min käre sambo spenderade större delen utav dagen i soffan tillsammans med våra pälsbollar. Pepzy-katten, som den stjärna hon är, fick överta glamouren och discoglitterstrumporna. 
 
♥ Jag tog en promenad ut till stallet för att luncha hästarna, och hittade den nyinflyttade lille Hannibal liggandes i hagen. Sicken livsnjutare! Och även väldigt roligt att se honom så pass trygg i tillvaron trots att han bara flyttat in ett par dagar tidigare. 
 
♥ Matmässigt fick jag en tillfällig inspirationskick (tack vare Jenny Mustard) och svängded ihop sushi-burritos en onsdag mitt i veckan. Så. Jäkla. GOTT! Skulle kunna äta detta jämt och hela tiden. 
 

Att beundra:

♥ På tal om Jenny Mustard, hennes Youtube-kanal är ett slag för sig. Vackra, inspirerande och välgjorda matlagningsvideos som nästan jämt får det att vattnas i munnen. Jag gillar hennes sätt att laga mat (lätt, växtbaserat) och var den person som dels fick mig att inse att det inte behöver vara så jäkla svårt att laga god vegansk mat, men också att faktiskt börja laga mer vegansk mat. Det här är mitt favoritrecept från henne. Något så simpelt som granola, men som smakar mer som en efterrätt än något annat. Gjorde en variant på den här potatissalladen i sensomras också, och den var ljuvlig! In och kika och bli inspirerad av vackra videos och god mat!
 

Random från veckorna som gått:
 
♥ 3 timmars Roller Derby träning känns rätt gött i både röv och ben, men förvånansvärt nog även i armarna. Hur det kommer sig är högst oklart p.g.a. inte använde armarna. 
 
♥ Att skjuta upp plugget en timme eller så med roliga klipp med J.Law är kanske inte det mest effektiva. Men det var värt det... typ, i alla fall. 
 
♥ Hur fasen blev den ens februari? Och var tog tiden vägen? Det var ju början på januari alldeles nyss?!
 
Allmänt | | Kommentera |

Torsdag

God morgon! Hur har ni det?
Själv sitter jag sedan två timmar tillbaka med en temugg till bredden fylld med kaffe och försöker vakna till. Det går cirka skitdåligt i skrivande stund, och har plugg upp över öronen som måste bli klart a.s.a.p. 
 
Det har varit väldigt mycket motgångar det här året hittills, ingenting flyter på ens lite grann som det var tänkt. Konstant under the weather sen mitten på december och det börjar verkligen kännas i både kropp och knopp. Endometrios alltså, vilket jäkla skit. Någon gång ska jag berätta närmre om vad som händer, för det är viktigt för fler än bara mig. Men just nu och just idag är det inte läge. 
 
Just nu tänker jag kriga vidare en stund till med mina medicinböcker. Men får nog byta strategi snart, med en promenad och dusch för att vakna till. 
 
Tänk om en hade kunnat vara exakt lika fabulous just nu som Pepzy-katten var i helgen!
 
Allmänt | | Kommentera |

En tavla från 2015: Viola

Viola påbörjade jag redan sent på vintern 2014. Jag hade pluggat järnet till en dubbeltenta i fysiologi om jag inte minns helt snett, och hela min hjärna var mush. Direkt efteråt tog jag och Marit (bilen, alla bilar måste ha ett namn) och åkte till närmsta konstnärsbutik och plockade hem en större duk än jag någonsin målat på förr. Jag minns inte måtten just nu men tror hon ligger på ungeför 80x65. Mitt "rekord" sedan tidigare ligger på kanske 50x60, eller något liknande. 
 
 
Viola och jag umgicks ganska intensivt under någon vecka eller så, sen gled vi ifrån varandra ganska länge. Jag tittade på henne nästan varje dag i bergis 4 månader och var inte nöjd. Gillade inte öronen, något var off med ögonen, läpparna var skit osv. Ja, en hel självkritiker-bonanza-fest of doom. Målade över, målade om, var fortfarande inte nöjd.  
 
Någon gång under senvåren eller sommaren släppte spärren och efter lite pepp från nära och kära blev hon klar, och fick dessutom vara med på min första utställning. Nu står hon här och väntar på att få flytta hem till någon som gillar intensiva bilckar och färg. 
 
Även om det var mycket tvivel till en början är jag väldigt nöjd med slutresultatet.  
Konst | | Kommentera |
Upp