Kärleken till Bernina

2015 återupptäckte jag min kärlek till min Bernina, och att göra kläder. Bernina är alltså min symaksin. Redan när jag var liten sydde jag pråliga festklänningar till mitt gosedjur Tigris, på högstadiet sydde jag kläder på syslöjden och under gymnasietiden valde jag textilinrikning i termin 3 - och Bernina var med och stöttade upp hela redan från början. Post-gymnasiet funderade jag mycket och länge på att fortsätta utbilda mig inom textil, drömde om att vara en deltagare i Project Runway, men valde till sist att ha min sykärlek som hobby. Det blev inte så mycket av "hobbyandet" på flera år, men förra våren sprakade det till igen...
 
Det var en rätt tråkig vårdag, jag hade precis varit på H&M och provat en bralette som satt ungefär lika bra som en, eh, potta skit, för att vara snäll. Efter en googling på "DIY bralette" av ren nyfikenhet (hur jädrans svårt kunde det vara liksom) hamnade jag till sist hos Cloth Habit och upptäckte att det fanns ett helt sewing community med en hel drös talangfulla indie patternmakers. För att göra en lång google-pinterest-frenzy-historia kort: det blev som fireworks i mitt skaparhjärta och jag bestämde mig för att sluta sätta käppar i hjulet för mig själv och bara köra så mycket jag hann och kunde. Under sommaren gjorde min Bernina och jag ett par trosor (bekvämaste i underklädeslådan), byxor och en sweatshirt i hopp om att stilla sysuget, men suget blev bara större. 
 
Så 2016 tänkte jag gå stort och påbörja bygget med en me made closet, basversionen. Troligtvis kommer jag göra fler planer än vad som kommer hinnas med innan 2016 är slut, men vad gör det.? Planeringen är halva nöjet och eftersom det i första hand gäller en basgarderob gör det ju inte att en har en rätt stadig to-do-list, eller hur? ;)
 
Ser så himla mycket fram emot mitt syår 2016!
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Sammanfattning v. 1 - 3. 2016

När jag såg Rania och Nevnariens veckosummeringar kände jag nästan direkt att jag ville haka på. Tänkte att det kunde bli en bra grej att få igång kontinuitet i bloggen. Dessvärre var de första två veckorna på året ingen höjdare då jag till störst del var sjuk och inte kunde hålla igång så mycket som jag hade hoppats. MEN, en är väl inte sämre att en kan summera årets tre första veckor samtidigt, eller hur ;)
 
Så, nu kör vi!
  
 
 
Sammanfattning:

♥ Första veckan körde jag hårt ut med en totalrensning av min garderob. Det slutande med att jag behöll ca en tredjedel av vad jag hade från början. Resten åkte antingen i soporna om det var utslitet, eller lades i en "skänkeskasse" som ska vidare till välgörenhet. 
 
♥ I samband med en fotografering i mitt stall passade jag på att knäppa en bild på min stora bruna kärlek också. 
 
♥ Vecka 2 och vecka 3 har gått i studierna och i sjukfrånvarons tecken. Har ett berg av plugg att ta mig igenom, men efter ett samtal med min derby-wife-life-coach ska jag angripa mina berg med ny motivation. Men inget ont som inte har något gott med sig, för jag har ju fått spendera mycket kvalitetstid i soffan med mina små pälsdjur modell mindre - det är inte så tokigt det heller. 
 
 
Att beundra:
 
♥ Snubblade som av en tillfällighet över den här BTS-videon från en fotografering med Benjamin Von Wong och blev så himla inspirerad. Skulle verkligen vilja göra en fotografering i blacklight någon gång, så himla häftigt! Han har även gjort en undervattensfotografering (även det en stor dröm!) och ett fantasy-shoot i en grymt vacker skog. Magiska slutbilder, otroligt inspirerande!  
 
 
Random från veckorna som gått:

♥ En ny upptäckt: landa på sin rullskridsko med svanskotan först är rätt jäkla ogött, haha. Om ni inte verkligen _måste_ göra likadant, låt bli - det är inte värt det! 
 
♥  Tiden går fruktansvärt fort när man lär sig nya program, typ Illustrator. Man tittar på klockan vid 17.00, sen helt plötsligt från ingenstans hann klockan bli 20.00. Svartkonster, I tell you!
 
♥ Fysiologi är spännande, kroppen är en så märklig och fantastisk plats! (Mvh sjuksköterskestudent mitt i utbildningen)
 
Summering | | Kommentera |

Nyårsafton & nyårsdagen

Godmorgon kompisar! Då har både den sista och den första dagen på året susat förbi, och jag har verkligen haft det hur mysigt som helst. Nyårsaftonen spenderades med trerätters-knytis med ena halvan av kompisgänget och andra halvan slöt upp framåt kvällen innan vi gick ut och kollade årets fyrverkeriskådespel. Det är väldigt vackert även om det för en jäkla massa elende med sig, framför allt för djuren. 
 
Nyårsdagen var väldigt lugn och stilla, men snacka om lycka när det var alldeles vitt utanför fönstret?! Som jag väntat på snön! Vi (sambo och jag) gick en promenad och sedan väntande soffläge så gott som resten utav dagen. 
 
Idag tänkte jag hänge mycket med min kaffekopp, sitta och planera en hel del, och dessutom ta tag i något jag borde ha gjort för länge, länge sedan: sortera garderoben. By the way, det känns jättekonstigt att skolan återgår till det normala redan på måndag. Tiden har verkligen sprungit iväg. 
 
Hoppas ni haft ett fint nyårsfirande och att ert 2016 blir fantastiskt!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp