Kärleken till Bernina

2015 återupptäckte jag min kärlek till min Bernina, och att göra kläder. Bernina är alltså min symaksin. Redan när jag var liten sydde jag pråliga festklänningar till mitt gosedjur Tigris, på högstadiet sydde jag kläder på syslöjden och under gymnasietiden valde jag textilinrikning i termin 3 - och Bernina var med och stöttade upp hela redan från början. Post-gymnasiet funderade jag mycket och länge på att fortsätta utbilda mig inom textil, drömde om att vara en deltagare i Project Runway, men valde till sist att ha min sykärlek som hobby. Det blev inte så mycket av "hobbyandet" på flera år, men förra våren sprakade det till igen...
 
Det var en rätt tråkig vårdag, jag hade precis varit på H&M och provat en bralette som satt ungefär lika bra som en, eh, potta skit, för att vara snäll. Efter en googling på "DIY bralette" av ren nyfikenhet (hur jädrans svårt kunde det vara liksom) hamnade jag till sist hos Cloth Habit och upptäckte att det fanns ett helt sewing community med en hel drös talangfulla indie patternmakers. För att göra en lång google-pinterest-frenzy-historia kort: det blev som fireworks i mitt skaparhjärta och jag bestämde mig för att sluta sätta käppar i hjulet för mig själv och bara köra så mycket jag hann och kunde. Under sommaren gjorde min Bernina och jag ett par trosor (bekvämaste i underklädeslådan), byxor och en sweatshirt i hopp om att stilla sysuget, men suget blev bara större. 
 
Så 2016 tänkte jag gå stort och påbörja bygget med en me made closet, basversionen. Troligtvis kommer jag göra fler planer än vad som kommer hinnas med innan 2016 är slut, men vad gör det.? Planeringen är halva nöjet och eftersom det i första hand gäller en basgarderob gör det ju inte att en har en rätt stadig to-do-list, eller hur? ;)
 
Ser så himla mycket fram emot mitt syår 2016!
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp