Sammanfattning av 2015

Vad passar bättre att kicka igång mitt 2016 än med en liten resumé av 2015? Listan har jag skamlöst snott av UnderbaraClara

 Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Flera saker faktiskt. Jag började spela roller derby, hade även min första utställning där jag sålde mitt första original, och hade min första sjuksköterskepraktik.

Genomdrev du någon stor förändring? Oklart, tydligen ingen tillräckligt stor för att lämna ett avtryck.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jajemensan, och 3 fina kompispar blev gravida. 

Dog någon som stod dig nära? Ja, min fina morfar, och vi fick ta bort min ena katt p.g.a. njursjukdom.

Vilka länder besökte du? Höll mig inom landets gränser, i vanlig ordning. For runt rätt mycket inom gränserna dock. Gothenburg Horse Show i Göteborg, hämtade katt i Oxelösund, lämnade bil i Oskarshamn, och var på derby-bootcamp i Malmö.

Bästa köpet? Velar mellan min derby-utrustning, nya pluggdatorn och mina assnygga glasögon. Alla tre har gjort mitt 2015 så jäklans mycket lättare att hantera.

Gjorde någonting dig riktigt glad? En av mina vänners fantastiska 30-års kalas, susade runt på rosa och fluffiga moln i en bra bit över en vecka av att ha fått umgås med så många av mina närmaste samtidigt, dansandes till 90-tals hits.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Fast jobb, haha. Nog för att jag gillar att plugga och utbilda mig, men är så jäkla redo för ”livet-efter-plugget” på riktigt nu. Halva vägen kvar nu!

Vad önskar du att du gjort mer? Följt mina planeringar, haha. Är väldigt bra på att planera, men otroligt kass på att följa mina planeringar.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för sånt jag inte kan rå över, och ältat saker från förr som jag inte kan släppa. Tvekat alldeles för mycket.

Favoritprogram på TV? Upptäckte Narcos, en serie som jag aldrig trodde jag skulle gilla, men gjorde ändå. Game of Thrones är annars given.

Bästa boken du läste i år? Eftersom majoriteten av min tid spenderas i kurslitteratur har det blivit väldigt lite nöjesläsning, tyvärr. Men, avslutade sista delen av Wheel of Time (efter ett par års prokrastinering p.g.a. seperationsångest) och det är ju världens bästa serie.

Största musikaliska upptäckten? Inte så mycket upptäckter, men det har varit mycket svensk hip hop under 2015. Fick även upp ögonen ordentligt för Silvana Imam, Pale Honey & Turtle. Föll handlöst videon till Never forget you (och låten också) och återupptäckte fantastiska Miryam Bryant.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Extra många nya uppgifter på jobbet som gjorde mitt arbete ännu roligare, var/är väldigt stolt över det förtroendet. Sedan är ju såklart konstutställningen rätt högt upp på listan.

Största misstaget? Tror inte jag gjort så hiskeligt stora misstag egentligen, mer än att låta Andromeda komma ordentligt ur form. 2015 har lätt varit min största hästsvacka hittills, har helst bara velat mysa och pussa på’na. Vilken tur att det är rätt jäkla mysigt det också.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 2015 har både varit väldigt glatt och väldigt tungt. Två sjuka katter, studietakt & studiebörda ökade väldigt mycket under HT15, och morfar – det har varit otroligt tungt. Samtidigt så har jag så många otroligt fina personer runt omkring mig att det liksom väger upp allt det där tunga och jobbiga.

Vad spenderade du mest pengar på? I vanlig ordning; katterna och Andromeda, alla mina fyrbenta kärlekar.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Hängde hemma med familj och katter, åt kakor och dippade grönsaker i hummus. En härlig, lugn dag under min enda semestervecka innan det var dags för termin 3 på sjuksköterskeprogrammet.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att få ha kvar dom jag förlorat, ett varmare samhällsklimat och att världen hade varit ett bättre ställe. 

Vad fick dig att må bra? Roller Derby, for sure! Har ett underbart Derby-crew och varje träning är ett nöje. Har redan efter en termin känt mig starkare och tryggare som person.

Vem saknade du? Flera personer som står mig nära som jag ser allt för sällan. Inga nämnda, men inga glömda. 

De bästa nya människorna du träffade? Mitt derby-crew! Vilka fantastiska människor!

Mest stolt över? Det här med att jag kan åka rullskridskor och tacklas, samtidigt – det är jag väldigt stolt över att jag kunde lära mig.

Högsta önskan just nu? Att världen blir ett bättre ställe, för alla.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Planen är att bli bättre på att hålla mina planeringar och hitta en struktur i vardagen som jag trivs med. Hålla bättre kontakt med de personer jag saknar och göra mer saker som gör mig glad.   

 

Listor | |
Upp