Hopp två veckor fram.

Ibland funderar jag på om jag _någonsin_ kommer sluta bli förvånad över att tiden går. Hade kunnat svära att jag alldeles nyssens skrev mitt senaste inlägg före detta. Men icke, hela två veckor har hunnit gå. Det här med att strukturera tiden till att göra bloggmaterial och blogga är fasen svårare än vad man skulle kunna tro. Men det skulle då vara fasens om jag inte lyckas få till det - någon gång ;)
 
Det har hunnit hända en del på två veckor. Jag klarade min praktik och blev godkänd, har varit iväg och fotat min tränare och hennes hästar, hälsat på mamma och alla nya lammen, varit announcer på VXRD's scrimm och påbörjat nästa kurs den här terminen. Fullt ös! Just nu har jag lite panik över hur jag ska lyckas plugga till en omtenta samtidigt som jag ska hinna med allt i den nya kursen... Men, jag intalar mig själv att jag är awesome och superwoman, så det skulle väl också det vara självaste fasens om det inte skulle gå vägen. 
 
Mot oändligheten, och vidare!
 
P.S - Här, ta ett par bilder från mitt mini-påsk-pyssel!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Barndomsinspiration nr.2: John Bauer

Som jag nämt tidigare var/är John Bauer, likt Elsa Beskow, ett stort namn från min barndom. Jag minns att min mormor hade många böcker med illustrationer från John Bauer, och jag älskade dem! De åkte fram i princip varje gång jag var på besök. Jag älskade mystiken i bilderna, skickligheten som låg bakom motiven och den genuina sagokänslan han förmedlade - men jag läste nog aldrig sagorna i sig. Och flera gånger i mitt barndomsliv önskade jag att någon gång jag också skulle kunna måla så bra som honom (och Beskow). 
 
Ett av mina absoluta favoritmotiv när jag var liten (och kanske det motiv som är mest känt?) är Tuvstarr som ser ner i kären. Nu på äldre dagar har jag blivit mer och mer förtjust i bilderna från Agneta och sjökungen, men även samtliga trollbilder. 
 
Från Älgtjuren Skutt och lilla prinsessan Tuvstarr.
 
 
 
 Från Agneta och Sjökungen.
 
 
 
 Från Trollsonen som hade solögon och vart skogsman
 
 
 
Allmänt, Inspiration | | Kommentera |

Onsdag.

God onsdagsmorgon kompisar!
 
Här sitter jag, men hushållets största kaffekopp och ska avnjuta lite bloggläsning medan tvättmaskinen går varm. Idag fick jag lite sovmorgon eftersom det är kvällspass som gäller på praktiken idag. Imorgon är det bara en vecka kvar av min första somatikpraktik, tänk att fem veckor kan gå så jädrans fort?! 
 
Förresten, om du som läser bor i närheten av Växjö och behöver hitta något festligt att gå på, eller är nyfken på Roller Derby så håller min förening scrimm (träningstävling) nu på lördag! Det blir ett vanligt scrimm (med tacklingar) och ett baby-scrimm (bara positionsblockering) och första scrimmer drar igång 12.30 i Teleborgshallen! Kom vettja! 
 
Nu ska jag återvänta till min kaffekopp, hoppas det blir en underbar dag för oss alla!
Allmänt | | Kommentera |
Upp