En tavla från 2015: The opposite of low

"The Opposite of low" är är ett perfekt exempel på vad som händer när jag snöar in mig på en låt och blir inspirerad. I det här fallet The opposite of low med Turtle, som jag hittade på någon random Spotify playlist mitt i sommarvärmen, och lyckligt vis även mitt i en inspirations-peak. 
 
Min första tanke var att motivet skulle vara inverterat, ännu mer än slutresultatet. Vill minnas att min grundtanke även var att det skulle vara väldigt cleant och stiliserat. Sen vet jag inte riktigt vad som hände egentligen, jag kom in i ett flow och saker och ting bara... blev. Härligt creepy och weird.
 
Opposite of low lärde mig väldigt mycket teknikmässigt. Jag har väldigt sällan börjat måla på en redan färglagd bakgrund tidigare. En lätt, lätt skiss av motivet på tom duk: ja! Men inte mycket mer än så och definitivt inte på svart bakgrund. Jag minns att vi jobbade med grundmålning av motiv på gymnasiet, men använde det nästan aldrig förrän Viola kom in i mitt liv. Jobbade i tunna, tunna lager i omgångar istället för att lassa på med färg redan från början. I've been missing out, just saying. 
 
 
Det är värt det i slutändan att experimentera med nygamla tekniker och utmana sin komfortzon. 
Konst | |
Upp