Dag 11: Fem filmer jag aldrig tröttnar på

Jag tycker såhär; vi kan redan från början fastställa att jag älskar kostymdrama. ÄLSKAR. kostymdrama. Jag tittar på allt jag kommer över. Jag älskar också fantasy. Tittar också på typ allt jag kommer över. Så, den här listan kommer kanske inte vara så jättespännande för den som inte gillar något av det, hehe. Men det är aldrig försent att upptäcka varken kostymdrama eller fantasy tänker jag. SÅ, let's börja listan!
 
#1 - Becoming Jane
 
Först ut: kostymdrama! Anne Hathaway och James MacAvoy. Alltså, mitt hjärta! Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag sett den här filmen sedan den kom ut - tröttnar aldrig! Det är som chick-lit, pinande tonårskärlek; vackert förpackat i vackra kostymer och höga hattar. Älskar det. Det finns en speciell scen, den i klippet (som väl kanske får ses som en mild spoilervarning om man blir intresserad av att se den), som gör att jag håller andan, letar tillsammans med Jane, känner hennes längtan. Åh, jag älskar't! 
 
 
 
# 2 - Stolthet & Fördom (1995)
 
Okey, okey OKEY! Det är TEKNISKT SETT EN SERIE, men det är den jag tycker bäst om (jo, jag tycker om filmen också). Det är min lista, jag bestämmer! :'D 1995-version av Stolthet och fördom har varit med mig sedan barnsben. Så det är den versionen som ligger mig absolut närmast hjärtat och är lika självklar för mig nu som den var då. Den har varit mitt sällskap otaliga gånger när jag varit sjuk. Jag har spolat tillbaka vårt inspelade VHS-band gång, på gång i mitt barndomshem för att en än gång få vara gäst i Jane Austens värld. Och jag tittar på den än, fast nu på DVD istället för på VHS. 
 
 
  
# 3 - Djävulen bär prada
What is this? Inget kostymdrama? Och nä, fast jo. Kostymdrama i modern tappning, tänker jag. Det är hur som helst en film jag inte tröttnar på att kolla på. Jag vet inte vad det är som gör det. Anne Hathaway eller Meryl Streep, eller kombinationen av de båda som ger karaktärerna ett liv som få andra hade kunnat ge. 
 
 
 
# 4 - Sagan om Ringen
Jag tror inte att det behövs någon vidare presentation. Alla filmerna är mina favoriter, haha. Också en stor del av mina unga år. Hur många gånger har jag inte önskat att få vara en del av Middleearth som alv? Nu skapar jag mina egna sagor, på sätt och vis, men det här är för mig en av de bästa sagorna - det största äventyret.
 
"Even the smallest person can change the course of the future" 
 
 
 
# 5 - Harry Potter
Även detta ett franchise som bid det här laget kan tala för sig själv. Jag har suttit hemma i mitt flickrum och ivrigt väntat på mitt Hogwarts-brev, och för att vara riktigt ärlig så väntar jag fortfarande ;) Böckerna har jag läst utan och innan sen den första kom ut 1997, med undantag för de senaste åren p.g.a. kurslitteratur. Jag återvänder alltid. Oavsett hur frustrerad jag blir på felen som finns med i filmproduktionen - saker som tillkommit och viktigt som de missat. Alltid återvänder jag. En av vår tids finaste sagor! 
 
"After all this time?
Always"
 
 
 
*
 
Inga superstora överraskningar tror jag. Men nu vill jag veta: Vilka fem filmer kan ni se om och om igen?
BLOGGUTMANING: September | |
#1 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

Stolthet & Fördom (serien) är riktigt bra! :D

Svar: Men eller hur?! :D Den är verkligen en klassiker, och den gör en verkligen aldrig besviken!
Unn aka. Fröken.H

Upp